Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091016-buick-regal
091016-buick-regal
091016-buick-regal
091016-buick-regal

Buick Regal – Insignia på amerikanska

Insignia är en bil med många ansikten. Bortsett från att säljas som en Opel och en Vauxhall i Europa säljs den under Buick-flagg i Kina. Nu meddelar GM att Buick ska lansera en helt ny mellanstor sedanmodell i USA. Gissa vilken det är…

 General Motors har en mångårig tradition att flytta runt olika bilmodeller mellan världens alla länder och sätta nya namn på dem hit och dit. Bara för att GM har genomgått en rekonstruktion och återfötts i ny form ska vi inte tro att den gamla familjetraditionen är bruten. I dagarna meddelar GM att en helt ny mellanstor sedan ska ansluta till Buicks modellutbud. Modellen väcker nytt liv i den insomnade, men likväl klassiska beteckningen Regal.

Riktigt så intressant som en helt ny Buick Regal är det dessvärre inte. Bakom det klassiska namnet döljer sig nämligen en helt vanlig Insignia. GM säger inget själva om saken, men att det är Insignia som ska amerikaniseras råder det ingen större tvekan om. Insignia säljs redan i dagsläget som Buick Regal på den kinesiska marknaden och den amerikanska versionen blir förmodligen identisk.

GM jobbar hårt för att marknadsföra Buick som ett nytt och fräscht märke. Buick-modellerna Lucerne, Enclave och LaCrosse marknadsförs med en slogan som lyder: ”Everything you thought about Buick just went boom. Take a look att me now.” GM:s förhoppning är att Buick ska framstår som ett modernt premiummärke med karaktärsfulla bilar fyllda av lyxig inredning, prestanda och skulpterad design.

Buick Regal lanserades första gången 1973 i USA och tillverkades i olika generationer ända fram till 2004. Sedan dess har amerikanerna fått klara sig utan en Regal, medan kineserna har kunnat gotta sig åt en Insignia i Buick-kläder. 

Test- & provkörningar

Läs mer