Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Buick Enspire – konceptbil med 557 hästkrafter och 60 mils räckvidd

Är amerikanska Buick på väg att ge sig in på elsuvsmarknaden? Här är i alla fall konceptbilen Enspire, som lockar med 557 hästkrafter och 60 mils räckvidd.

Tyvärr är detaljerna kring modellen knapphändiga – kanske för att den kommer att visas på bilsalongen i Peking som öppnar om några dagar. Exempelvis får vi i den korta pressreleasen inte reda på några mått.

Vad vi däremot får veta är att Enspire är helt elektrisk. Buick kallar den elektriska drivlinan för eMotion och sammanlagt kramar man ur 557 hästkrafter. Hur stort batteriet är avslöjas inte, men Enspire ska kunna avverka strax under 60 mil på en laddning. Laddningstiden är också kvick – 80 procent av batteriets kapacitet ska kunna laddas på under 40 minuter.

Enspires design kan beskrivas som rund och sportig. Fronten är bred med en distinkt mörkblå grill och bakänden domineras av en lång ljusramp som går från sida till sida.

Insidan beskriver Buick som ljus och rymlig. På förarplats finns en OLED-skärm samt en head-up-display, och både mittkonsolen och armstöden, som vi tyvärr inte får se på bild, är gjorda i trä.

För den som vill surfa snabbt erbjuder Enspire dessutom på 5G-uppkoppling.

Bilsalongen i Peking öppnar den 25 april.