Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cadillac ATS Coupé – tre snabba från provkörningen

Från Mallorca till Köln, snabba ryck för PeO Kjellström. Nu Cadillac ATS Coupé. Vi ringer och kollar om han är vaken.

Hallå PeO! Är du vaken?

– Hallå, vaken men inte mer. Upp i ottan och transport till Kastrup. Men i Köln skiner solen också, både på mig och nya Cadillac ATS Coupé.

Berätta mer!

– Förstås baserad på ATS Sedan men i mångt och mycket en ny bil, i alla fall karossmässigt. Nya, breddade skärmar, nytt tak och förstås längre dörrar eftersom de bara är två. Den raka turbofyran på två liter ger 276 hästkrafter och 400 newtonmeter.

– Den är väldigt oamerikansk i sitt körsätt. Den är nästan för hård för vanlig väg. Körmässigt har den en chans mot BMW 4-serie och Audi A5. I Sverige är Cadillac inte direkt jätte-etablerat, så det blir tufft ändå.

Låter trevligt, du får berätta mer i ett kommande nummer. Kommer den till Sverige?

– Jajamän, redan i oktober och kostar, direkt översatt från euro, från 383 737 kronor men springer lätt iväg till 489 329 kronor med full mundering och fyrhjulsdrift. Grundversionen driver på bakhjulen.

Hela provkörningen av Cadillac ATS Coupé får du serverad i kommande nummer av Teknikens Värld. Passa på att slå till på en kraftigt rabatterad prenumeration så får du tidningen direkt i din brevlåda.