Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cadillac ATS-V Sedan och Coupé officiella

Nu drar Cadillac skynket av nya prestandamodellen ATS-V, både som coupé och sedan. V6:a på 460 hästkrafter och bakhjulsdrift.

För lite drygt en vecka sedan provkörde vi vanliga ATS Coupé och strax därefter läckte de första bilderna på prestandaversionen ATS-V ut. Nu har Cadillacs BMW M4-konkurrent officiell premiär.

Jämfört med vanliga ATS har V-modellen ett aggressivare uttryck med större luftintag och bikakemönstrad grill. Samt ventilerad kolfiberhuv, maffigare kjolpaket och en stor spoiler på bakluckan.

Via de större luftintagen förs luft till bromsskivorna och sexkolvsoken från Brembo, som ryms inom 18-tumsfälgarna med Michelin Pilot Super Sport-gummi. Något som behövs för att få stopp på ekipaget som drivs av en dubbelturbomatad 3,6-liters V6:a på 460 hästkrafter och 603 newtonmeter. Kraft som skickas via antingen en sexväxlad manuell eller åttastegad automatlåda till bakhjulen. Med automatlådan kommer även paddlar på ratten.

0-100 km/h ska klaras av på 3,9 sekunder, samma tid som Audi RS6 och RS7, och toppfarten är begränsad till 297 km/h. Jämfört med sitt tamare syskon har ATS-V styvare chassi tack vare grövre krängningshämmare. Samt bättre väghållning tack vare delvis omkonstruerad upphängning, elektronisk differentialbroms och Magnetic Ride Control som levererar snabbare dämpningsrespons, ungefär samma system som nya Ford Mustang Shelby GT350 använder sig av.

I kupén känns mycket igen från standarmodellen till skillnad från diverse kolfiberdetaljer, annan utformning av instrumentklustret och läderklädda sportstolar från Recaro. Det sistnämnda är dock extrautrustning.

Skulle detta inte vara sportigt nog erbjuds även ett kolfiberpaket som bland annat betyder exteriöra detaljer som främre spoiler, bakre diffusor och luftslitsar i huven i just kolfiber. I Track-paketet ingår det just nämnda samt lättviktsbatteri och ”Performance Data Recorder”, ett system som med hjälp av kamera och GPS lagrar telemetridata som sedan kan analyseras i bilens infotainmentsystem. Samma system som även erbjuds till nya Chevrolet Corvette

.När Cadillac ATS-V anländer till Sverige, eller vad den kommer att kosta är i nuläget oklart

https://youtu.be/iGzSjbxXt64https://youtu.be/SOCqXGyESrohttps://youtu.be/bFybo0PPoLA