Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091202-cadillac cts coupe
091202-cadillac cts coupe
091202-cadillac cts coupe
091202-cadillac cts coupe

Cadillac CTS Coupé på film

I förra veckan föll skynket av sprillans nya Cadillac CTS Coupé, eller... den premiärvisades här på Internet i alla fall. I övermorgon börjar LA Auto Show där den riktiga premiären äger rum, och som en liten aptitretare har GM släppt en video där man både får se och höra det nya jänkejärnet.

Innan du börjar titta på filmklippet nedan så tänkte vi friska upp minnet lite om vad som skrevs om nya Cadillac CTS Coupé i måndags förra veckan.

CTS Coupé bygger inte helt oväntat på sedanversionen av CTS och man ser tydligt släktskapet. Men skenet bedrar skulle man kunna säga eftersom Cadillac hävdar att de båda modellversionerna endast delar på strålkastarna, grillen, framskärmarna, instrumentpanelen samt mittkonsolen. Jämfört med sedanversionen är coupéversionen 51 millimeter kortare och 51 millimeter lägre, men axelavståndet är detsamma, 288 centimeter.

Vid lanseringen i vår kan man köpa kärran med en 3,6-liters V6-motor (den du hör i filmen nedan) som pumpar ut 309 hästkrafter. Kraften går via en sexväxlad manuell låda alternativt en sexstegad automat för att sedan portioneras ut till antingen bakhjulen eller alla fyra.

Är man intresserad av en CTS Coupé men inte nöjer man sig med en skönsjungande V6-motor så kan man invänta värstingversionen CTS-V Coupé som kommer något senare nästa år. Den är bestyckad med en 6,2-liters V8-maskin på hela 564 hästkrafter.

Fler bilder och mer fakta om nya CTS Coupé hittar du via länkarna nedan.

Så, nu får du lov att titta på filmen här nedan.

I ingressen ovan står det att LA Auto Show öppnar i övermorgon. Detta är den publika premiären. LA Auto Show har redan öppnat upp portarna för pressfolk.

https://youtu.be/GYb_28zRioM?height=347&width=575

Läs mer

Test och provkörningar