090901-cadillac-cts-coupe

Cadillac CTS Coupé redo för start

Under mottot “America, we have re-ignition” ska Cadillac nylanseras hemma i USA. i en ny reklamfilm ses de nya Cadillac-modellerna skjuta fram genom öknen och mest intressant är läckra CTS Coupé som äntligen ser ut att var på väg.

  Precis som merparten av GM-koncernen har Cadillac inte haft någon lätt resa genom krisen. Modellutbudet är föråldrat och flera nya modeller låg i startgroparna tidigt i år. Sedan gick det som det gick och några kostsamma produktlanseringar var inte att tala om. Strax före årsskiftet visades CTS Coupé Concept som bara väntade på att få klartecken för produktion. De sylvassa formerna lockade och det gjorde ju inte saken sämre när Cadillac dessutom lovadeatt en högpresterande CTS-V Coupé var planerad med samma 6,2-litersmotor som sitter i Corvette ZR1.

Nu har GM tagit sina första staplande steg ut ur krisen och ett tecken på det är att ett lanseringsdatum för CTS Coupé äntligen är fastställt. CTS Coupé gör ett kort framträdande i slutet av den nya reklamsnutt som ska tala om för de amerikanska kunderna att Cadillac är på gång igen. Det är också första gången bilen gör ett officiellt framträdande i produktionsfärdigt skick, även om det inte har varit någon hemlighet att formerna från konceptet skulle föras över i stort sett oförändrade. Amerikanska kunder ska kunna beställa en CTS Coupé från och med nästa sommar och därefter har vi M3-utmanaren CTS-V Coupé att se fram emot.

Frågan återstår om allmänheten köper GM:s budskap om nystart eller om det är för sent.

Läs mer