Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cadillac CTS - tre snabba från provkörningen

Erik Wedberg söker solen i Portugal. Men det går bara sådär. Går det bättre i jakten på en amerikansk sedan som på allvar kan konkurrera med tyskarna, till exempel nya Cadillac CTS? Vi tar reda på det!

Hej Erik, du ser lite plågad ut på bilden, är det inte trevligt i Portugal?

 – Nej, ni har det nog bättre hemma i Sverige. Här är det drygt tio grader varmt, blåsigt och tilltagande hällregn. Som tur är finns alldeles nya Cadillac CTS här så att jag kan få skydd från regnet.

 Och hur är den då?

 – Lite av en dubbelnatur. Den ser ut som en klassisk, men ovanligt snygg om du frågar mig, amerikansk sedan som skulle ha en stor V8 men de bilar som kommer hit till Europa kommer uteslutande att ha den fyrcylindriga 2,0-litersmotorn dom ger 276 hästkrafter och 400 newtonmeter. Den kopplas till en sexväxlad automatlåda och kombinationen känns faktiskt lite grovhuggen, inte så silkeslen som jag hade väntat mig.

 Kan den konkurrera med premiumtyskarna?

 – Cadillac CTS kostar från 468 600 kronor i standardutförande, med fyrhjulsdrift kostar den 492 100 kronor. Maskinellt är BMW 528i främste konkurrent och i den jämförelsen tycker jag nog att Caddien hävdar sig ganska bra, men mer om det senare.

Hela provkörningen av nya Cadillac CTS kan du läsa om i Teknikens Värld nummer 10/2014 som finns i butik 24 april.