Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Cadillac ELRCadillac ELRCadillac ELR
Cadillac ELR

Cadillac ELR – Volt med känsla för stil

Nu har Chevrolet slutligen tvingats dela med sig av sin hybridteknik till GM-syskonet Cadillac. På bilsalongen i Detroit visas Cadillac ELR som är en Volt i trång finkostym.

Kommer ni ihåg konceptbilen Converj från 2009? Det gör i alla fall Cadillac och de blev tydligen så nöjda med sin egen konceptbil att de ända sedan dess har arbetat hårt med att bygga en bil som ser nästan exakt likadan ut som Converj. På den pågående Detroitsalongens mässgolv kan man skåda Cadillac ELR som är mycket lik Converj-konceptet men undertill är en Chevrolet Volt.

 Hybridtekniken från Volt/Ampera kallas även Voltec och är ett så kallat EREV-system där EREV står för Extended Range Electric Vehicle. En bensinmotor på 1,4 liter arbetar som generator för att ladda batterier som i sin tur skickar kraft till en elmotor som driver framhjulen. Systemets totala effekt är 210 hästkrafter och 400 newtonmeter i vridmoment. Batterierna laddas via ett 230-voltsuttag eller en särskilt avsett laddstation och med full laddning får man en elektrisk räckvidd på drygt fem mil. Systemet driver endast på framhjulen.

 Vem är det då som ska köpa ELR? Jo, någon som vill ha hybriddrivlinan från Volt/Ampera men i ett exklusivare skal. Det är nämligen precis vad ELR erbjuder. Alla plastpaneler man kan hitta i Volt/Ampera har i ELR bytts mot ädelträpaneler och läder och hela inredningen har Cadillacs omisskänliga interiöra formspråk. Cadillac-karossen må vara stiligare än ditona från Chevrolet och Opel men den är också betydligt trängre. Fyra dörrar har bytts mot två långa coupédörrar och den sluttande taklinjen ser ut att stjäla mycket huvudutrymme i baksätet.

 Tillverkningen av ELR inleds i USA i slutet av året. Försäljningen startar tidigt 2014 i Nordamerika och utvidgas därefter till Kina och Europa.