Cadillac Glamour Concept – ny lyxcoupé på ingång

Nu släpper Cadillac två bilder på kommande Glamour Concept. Att döma av bilderna verkar designen från fjolårets heta Ciel Concept göra comeback. Vågar man hoppas på pimpmobilens återkomst?

Fjolårets Cadillac Ciel Concept gav hopp om att den stora jänkarcabben inte ännu var död. Med klassiska proportioner – läs jättestora –och en design som påminde om 70-talets lika vulgära som fantastiska bensinslukare strök man jänkarfantasterna medhårs. Nu presenterar Cadillac ännu ett koncept med svunna tiders bilar som förlaga –Glamour Concept. 

 Än så länge är det bara skisser, men på bilden syns Ciels upprätta strålkastare med ett mellanrum till den mindre grillen än på nuvarande modeller. Bak på bilen gör Cadillac-fenorna en slags comeback med långt dragna bakljus som avslutas med ett par avgasrör. Bakluckan är generöst tilltagen även den. 

 Än så länge har man inte gått ut med några tekniska specifikationer. Med tanke på att Cadillac ratar V8-konfiguration till sitt flaggskepp XTS lär det betyda dystra nyheter för de som vill ha 70-talets 500 kubiktums Cadillac-motorer.

 Sedan tidigare har Cadillac dock sagt sig säga vilja ha ett nytt flaggskepp alldeles ovanför XTS.