Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091223-cadillac-koncept
091223-cadillac-koncept
091223-cadillac-koncept
091223-cadillac-koncept Foto: License Agreement - Please read the following impo

Cadillac visar nytt koncept i Detroit

Med alla nyheter om misslyckade försäljningar glömmer man nästan bort att GM-koncernen har nya bilmodeller på gång. Cadillac visar nu en bild på ett helt nytt koncept inför Detroitsalongen. Frågan är bara vad det är för bil.

 Cadillac har släppt en dunkel bild som visar en liten del av ett helt nytt koncept som ska visas på hemmaplan i Detroit i januari. Amerikanerna är dessvärre rekordartat snåla på detaljerna och nöjer sig med att säga att det rör sig om en helt ny konceptbil som ska spinna vidare på Cadillacs designfilosofi med namnet ”Art & Science”. Spekulationerna om vad det är för konceptbil har givetvis redan satt igång.

Det hetaste tipset är att konceptbilen förevisar en ny flaggskeppsmodell för Cadillac. Projektet går under arbetsnamnet XTS och beräknas gå i produktion 2012. Konceptet ska som sagt fortsätta på Cadillacs Art & Science-formspråk som etsades fast i mångas minne i och med den imposanta konceptbilen Sixteen. En framtida XTS lär vara betydligt nedtonad i formerna men ett visst släktskap mellan de två är definitivt att vänta. XTS uppges ta ett kliv högre upp på lyxstegen jämfört med STS och DTS som har endast har nått begränsade framgångar.

Om konceptbilen inte är en ny flaggskeppsmodell kan den i stället tänkas vara Cadillacs omtalade 3-serie-utmanare ATS. ATS bekräftades tidigare i år men det är ännu oklart när denna lillebror till CTS får premiär.

Samtidigt som den dunkla konceptbilden visas meddelar Cadillac att den hett efterlängtade prestandaversionen av CTS Coupé ska visas i produktionsfärdigt skick i Detroit. CTS-V Coupé får samma Corvette-ättade 6,2-liters-V8 på 548 hästkrafter som CTS-V i sedanutförande. CTS-V Coupé sätts i produktion under sommaren 2010.

Läs mer

Test & provkörningar