Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: License Agreement - Please read the following impo

Cadillac XTS – stort bildgalleri och fakta

Nu släpper Cadillac massor med bilder på sitt flaggskepp XTS som enligt Cadillac själva är den mest avancerade modell man någonsin byggt. Vi har bilderna.

Det är nya downsizing-tiden överallt i bilvärlden vad det verkar. Det märks särskilt tydligt i Cadillacs senaste flaggskeppsmodell XTS. Där vi tidigare har vant oss vid en V8 modell större ligger nu en med amerikanska mått mätt liten 3,6 liters direktinsprutad V6-motor på 304 hästkrafter och 355 newtonmeter. Kraften skickas via en sexväxlad automatlåda ner till framhjulen men fyrhjulsdrift från svenska Haldex finns bland tillvalen.

 Benutrymmet bak mäter strax över en meter och bagageutrymmet är 509 liter stort enligt VDA-standard. Cadillacs infotainmentsystem Cadillac User Experience, CUE, styrs genom en åtta eller 12,3 tum stor touchskärm på mittkonsolen, beroende på utrustningsnivå. Till standardutrustningen får XTS-köpare var sin iPad vilket CUE använder för att skicka information om bilen till en iPad-app.

 Vingelvarnare, krockvarnare och döda vinkeln-varnare är standardutrustning i de dyrare tillvalsnivåerna Premium och Platinum men i det enklare Luxury måste plånboken fram innan man är riktigt säker.