Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: 2016 Jim Fets Photography

Cadillacs nya formspråk

Glöm Cadillacs yxiga former, så här ser morgondagens modeller ut från det anrika amerikanska bilmärket.

Pebble Beach Concours d’Elegance är platsen för den som vill se bilar utöver det vanliga - från förr, nutid och framtid. Tidigare har du här kunna läsa om BMW 2002 Hommage, Lamborghini Centenario Roadster och Mercedes-Maybach 6. En annan bil som fått mycket uppmärksamhet under årets upplaga av tillställningen är Cadillac Escala Concept – en bil som vill visa Cadillacs framtida formspråk och teknik men även förmedla märkets ambition att åter träda in i det riktiga finrummet.

Escala är en fyrdörrars sedan med profil av en coupé och mäter 535 centimeter på längden (15 centimeter längre än dagens sedan CT6), 195 centimeter på bredden och 146 centimeter på höjden. Axelavståndet är 323 centimeter och under huven finns en V8 (vad annars) på 4,2 liter med dubbla turboaggregat. Motorn har cylinderavstängningsfunktion och är en prototyp från utvecklingsavdelningen.

Designelement från Escala ska dyka upp på serietillverkade bilar inom en snar framtid. Cadillac själva pekar gärna på de vertikala baklamporna som varit märkets signum sedan 1948.

Invändigt har bilen två zoner där den främre ska osa av teknik av senaste snitt medan baksätet ska andas komfort.

– Mitt mål har varit att skapa en bil som man både vill köra och bli körd i, berättar Cadillacs designansvarige Andrew Smith.

Cadillac har tidigare visat upp koncept under evenemanget. 2001 var det Cial Convertible och två år senare Elmiraj Coupé.