Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090320-caparo-t1-race-ex
090320-caparo-t1-race-ex
090320-caparo-t1-race-ex
090320-caparo-t1-race-ex

Caparo T1 Race Extreme – ännu närmare F1

Ni som tror att Caparo T1 är det närmaste en Formel 1-bil man kan komma har fel. De brittiska ingenjörerna visar nu att det går att komma ännu närmare. Med det nya tilläget Race Extreme blir T1 om möjligt ännu mer extrem.

Caparo T1  är förmodligen en av de allra mest extrema bilar som får köras på allmän väg. Mycket mer Formel 1 i en produktionsbil blir det förmodligen inte. Ändå har ingenjörerna på Caparo Vehicle Technologies vässat bilen ytterligare. För de riktiga banracingentusiasterna lanseras nu Caparo T1 Race Extreme .

Namnet, precis som designen, avslöjar att det verkligen inte är någon vanlig bil som kommer farandes. Standardversionen av T1 drivs av en aluminium-V8 som ger 575 hästkrafter vid 10 500 r/min. I Race Extreme-versionen sitter samma motor, men här har effekten höjts till 620 hästkrafter. Eftersom som bilen inte väger mer än 550 kilo fås imponerande prestanda. 0-100 km/h avverkas på endast 2,8 sekunder och vidare upp till 160 km/h går på 3 sekunder ytterligare.

Förutom den vässade motorn innefattar Race Extreme-paketet fullt justerbar fjädring och aerodynamik, keramiska bromsar och en sexväxlad sekventiell låda. För den som verkligen vill anpassa bilen efter egna önskemål går det även att fippla runt i såväl ECU-enheten som antisladdsystemets inställningar.

Efter önskemål från kunderna har Caparo även tagit fram en glaskåpa som täcker sittbrunnen, och nu går det även att få sin Caparo med luftkonditionering. Man kan dock spara en hel del slantar på att stå ut med lite fartvind och kyla. Glaskåpan kostar hela 21,760 pund extra, drygt 240 000 kronor. Luftkonditioneringen går loss på mer beskedliga 43 000 kronor.