Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ©PERENOM www.perenom.net

Carlos Tavares ny vd för PSA

Carlos Tavares tvingades lämna Renault efter ett olyckligt uttalande om att han ville bli vd. Nu presenteras han som franska jätten PSA:s nye vd och kommer att ta över efter Philippe Varin nästa år.

Den franska biljätten PSA presenterar i dag sin nye vd. Carlos Tavares kommer att ersätta nuvarande vd:n Philippe Varin under 2014. Anledningen till vd-bytet sägs vara att man vill inleda förhandlingar om samarbeten med nya partners och Varin ska själv ha uttryckt en önskan om att detta ska göras av en ny ledare.

 Carlos Tavares går med i PSA:s bolagsledning i januari och tillträder senare under året som ordförande i den verkställande styrelsen. Tavares väckte en del uppståndelse tidigare i år då han i en intervju förklarade sin frustration över det hopplösa karriärläget. Tavares lämnade tjänsten som operativ chef för Renault i somras efter en uppmärksammad intervju med Bloomberg News. Tavares förklarade helt enkelt att han gärna skulle bli vd för Ford eller GM eftersom möjligheterna att avancera inom Renault var mycket små.

 I stället för att ta över efter någon av Fords eller GM:s snart pensionsmässiga ledare får Tavares alltså ta över rodret för PSA-koncernen som har dragits med förluster och vikande försäljningssiffror den senaste tiden.

 – Genom att utse Carlos Tavares, ett erkänt proffs i bilbranschen, att ersätta Philippe Varin under 2014 säkerställs att vår fleråriga strategi för återhämtning och tillväxt för att bemästra den nuvarande krisen genomförs på lång sikt, säger Thierry Peugeot, ordförande i förvaltarsstyrelsen, PSA Peugeot Citroën Supervisory Board.