Carlsson förvandlar Mercedes SL till V12-kolfibermonster

Trött på din gamla Mercedes SL? Ge den då till någon som bättre behöver den och satsa i stället på Carlsson C25 Super GT Final Edition.

Tyska Carlsson kan det där med att trimma Mercedes-bilar. Deras C25-modell har funnits i ett antal år och har sett mer eller mindre likadan ut hela tiden. C25 Super GT Final Edition är inget undantag på den fronten med är jäkligare på alla andra sätt.

Hela Mercedes SL-karossen har slängts bort och ersatts med en ny helt i kolfiber. Det sparar 160 kg och om vi räknar rätt landar tjänstevikten nu på 1 810 kg. Inte lite men det lär göra en hel del för prestandan.

Standardmaskinen i C25 Super GT Final Edition är en V8 på 450 hästkrafter (alltså svagare än de 537 hk som SL 63 AMG bjuder på). Men det är inte den motorn som Carlsson-kunderna satsar på. Fokus kommer i stället att ligga på Mercedes V12:a som med biturbohjälp och diverse förändringar släpper ur sig 753 hästkrafter och 1 320 newtonmeter (även om är elektroniskt begränsat till mesiga 1 150 newtonmeter mellan 2 000 och 4 0000 r/min).

Med den sänkta vikten lär C25 Royales 0-100 km/h på 3,7 sekunder kapas en del och kanske även toppfarten på 352 km/h toppas.

Tillvalslistan är ganska diger, med allt från små detaljer på in- och utsida till kolfiberkeramiska bromsar och en iPhone-app för att justera fjädringen.

Hur många exemplar Carlsson tänker bygga är okänt, men många blir det inte eftersom de inte gör fler än ett exemplar för varje land. Så om du inte är först ut i Sverige med att beställa är det kört. Elva månader tar det från beställning till leverans. Vill du se bilen innan du lägger en order gör du det på bilsalongen i Genève om två veckor. Priset är för övrigt okänt.