Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080204-shelby-fanklubb
080204-shelby-fanklubb
080204-shelby-fanklubb
080204-shelby-fanklubb

Carroll Shelby stämmer sin fanklubb

Carroll Shelby vill att Shelby American Automobile Club slutar att använda hans namn och relaterade produkter. Nu stämmer han den 5000 medlemmar stora fanklubben för att få sin vilja igenom.

Carroll Shelbys stämning av fanklubben är den senaste händelsen i en långdragen konlikt mellan de båda parterna. Carroll Shelby hävdar att fanklubben inte har låtit honom vara delaktig i deras arbete och att de har undanhållit klubbens ekonomiska resultat. Därför menar han att de har brutit mot det licensavtal som låter klubben använda racinglegendens namn.

Licensavtalet har förnyats automatisk för år till år. Men i december förra året tillkännagav Carroll Shelby att avtalet inte kommer att förnyas igen. Shelby menar att fanklubben har tjänat stora summor men aldrig delgett honom något resultat eller låtit honom ta del av vinsten. Till Automotive News ska Carroll Shelby ha sagt att han inte vill att hans arv ska föras vidare i händerna på fanklubben. Klubbens ena ägare Rick Kopec hävdar att verksamheten precis går runt och att det inte blir några pengar över. Det mesta av intäkterna uppges komma från medlemsavgiften som uppgår till 40 dollar per år. Carroll Shelbys juridiska ombud kräver att fanklubben lämnar över allt Shelby-relaterat material och att de presenterar sina siffror.