Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caterham Seven 165 officiell

Man behöver inte ha en stor motor eller avancerad teknik för att väcka uppmärksamhet i Frankfurt. Nya Caterham Seven 165 med 80-hästarsmotor från Suzuki fångar vårt intresse.

Teknikens Världs Mikael Stjerna beskriver bilsalongen i Frankfurt som den mest elektrifierade någonsin men det finns naturligtvis undantag som bekräftar trenden. Caterham Seven 165 är så långt ifrån elbilar och laddhybrider man kan komma och en uppfriskande påminnelse om att allt inte behöver vara komplicerat för att vara roligt.

 Enligt Caterham ska Seven 165 erbjuda lika mycket körglädje som toppversionen Seven 485 med en tvålitersmotor och 240 hästkrafter. Seven 165 är byggd för att vara så lätt som möjligt, vilket inte minst syns på de taniga hjulen. För att hålla vikten nere har man valt att köpa in en trecylindrig motor, med kodnamnet K6A, från Suzuki. Även den femväxlade lådan kommer från Suzuki. Cylindervolymen är endast 660 kubikcentimeter och effekten milda 80 hästkrafter. Vridmomentet är inte högre än 107 newtonmeter. 

 Det borde ändå räcka för att sätta bra fart på den endast 500 kilo tunga bilen och 160hk/ton är en imponerande siffra. Vikteffektsiffran ger också en ledtråd om modellbeteckningen, det vill säga 16. Femman på slutet kommer sig av att motorn lever upp till Euro 5-kraven.

 Caterham Seven 165 börjar tillverkas i januari och ska säljas med ett pris omkring 25 000 euro.