070109_porsche_cayenne Foto: .

Cayenne får sig en uppfräschning

Porsche har helt hoppat över 2007 års modell av Cayenne och har redan släppt den nya, uppfräschade årsmodell 2008.

De synbara förändringarna är inte speciellt drastiska, nydesignad front med större luftintag, nya, lite tunnare fortlyktor, nydesignade fälgar bidrar tillsammans till en aggressivare framtoning, värstingmodellen Cayenne Turbo kommer även få lampor med LED-teknik i fronten, något som ska bli ett signum för alla Porsches turbo-modeller. Även bakdelen har genomgått en make up, ny bagagelucka, baklyktorna, vingen och en diffusor är några av nyheterna. 

Alla motorer har också fått sig en uppdatering, alla har nu direktinsprutning och enligt Porsche, en lägre bränsleförbrukning. Den minsta motorn, en V6 på 3,6 liter utvecklar nu 290 hästar istället för tidigare 250. Mellanalternativet som erbjuds är en V8 på 385 hästar. I värstingvarianten, Turbo, har man turbokonverterat denna motor och plockar ut 500 hästar och 700 newtonmeter. Något som räcker för en toppfart på minst 275 km/h och en acceleration upp till hundra på smått fantastiska 4,9 sekunder. Motorerna ska ha 8 till 15 % lägre bränsleförbrukning än föregående generation. Dock betonades det på presskonferensen att den beror på förarens körstil.

I Europa behöver vi vänta till februari innan vi kan gå till våra Porsche Center och beställa en ny uppgraderad Cayenne, instegsmodellen börjar på 43 000 euro medan för Turbo får du hosta upp 91 000 euro.