Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Juan Aunion / Shutterstock

Cd-spelaren försvinner (till sist) från GM:s bilar

När General Motors släpper bilar av modellår 2022 kommer en relik från förr slutligen gå i graven när företaget nu meddelar att cd-spelaren inte längre kommer finnas tillgänglig.

Det är inte så många som köper cd-skivor längre. Vi är nog inte heller många som sörjer avsaknaden av en cd-spelare i vår nyligen levererade bil. I USA har dock tekniken levt kvar lite längre än vad den kanske har gjort i Europa. Men nu tar det stopp även där, enligt GM Authority, som skriver att cd-spelaren plockas bort som tillval på nya GM-modeller.

Beslutet gäller personbilar av modellår 2022, vilket innebär att modeller som Chevrolet Express och GMC Savana förlorar cd-spelaren som möjligt tillval till nästa modellår. Enligt Recording Industry Association of America (RIAA) har cd-albumförsäljningen i USA sjunkit med 97 procent sedan den peakade år 2000, så beskedet kommer kanske inte så oväntat.

Cd-spelare i Chevrolet Aveo. Foto: Everyonephoto Studio / Shutterstock

Cd-spelaren kommer dock leva kvar som tillval i vissa transportbilar som Chevrolet Silverado Medium Duty och Chevrolet Low Cab Forward. Andra bilmärken som Ford, Toyota och Honda släppte cd-spelaren så tidigt som 2016, och Tesla tidigare än så. För den som fortsatt vägrar någon annan lösning går det alltid att vända sig till eftermarknaden.

Diskutera! Cd-spelare i bil, är det din melodi, eller har du tagit dig an nyare teknik och metoder för att spela musik och annat när du sitter bakom ratten?