Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Chevrolet Camaro Z/28 2014Chevrolet Camaro Z/28 2014Chevrolet Camaro Z/28 2014
Chevrolet Camaro Z/28 2014 Foto: GM Design

Chevrolet bjuder på muskelfest i veckan

Chevrolet spänner alla möjliga muskler när de senare i veckan ställer ut på SEMA-salongen i Las Vegas. Corvette Stingray, Camaro och SS i sprakande färger – den ena värre än den andra.

Det är många bilsalonger de närmaste dagarna och veckorna. I Dubai, i Tokyo och – inte minst – i Las Vegas där det framför allt handlar om muskler och utseende.

 Chevrolet kommer till kasinostaden med en hel drös bilar, inte minst de tio som du kan njuta av i bildgalleriet nedan.

Tre av bilarna bygger på nya Corvette Stingray. Den ena lyder under namnet Corvette Stingray Gran Turismo Concept och spelar med andra ord an på Playstation 3-spelet Gran Turismo 6 där modellen har en framträdande roll. Den 466 hästar och 630 newtonmeter starka V8-motorn får i den här versionen sällskap av extra mycket kolfiber och en rad designattribut som ska förhöja racekänslan, exempelvis gula strålkastarglas.

 De två andra Corvette-kärrorna heter Corvette Stingray Atlantic Concept och Corvette Stingray Pacific Concept. Förstnämnda, som är i cabrioletutförande, är inspirerad av amerikanska East Coast-kulturen medan sistnämnda hämtar inspiration längre västerut, det vill säga West Coast-kulturen.

Övriga muskelbilar från Chevrolet (finns några till på SEMA utöver ovan nämnda och följande) är Camaro Z/28 årsmodell 2014 – som inte är modifierad för utställningen eftersom Chevrolet inte anser att det behövs då den gjort Ringen på drygt 7 minuter och 37 sekunder (våt bana) – Performance Garage Camaro – som är baserad på Camaro SS men med lite delar plockade från Z/28 och ZL1 – samt Performance Camaro V8 Concept och Performance Camaro V6 Concept. Sistnämnda har man plockat med för att visa att en prestandabil inte behöver ha V8-muskler.

 Dessutom ställs en Camaro Spring Special Edition ut, en Camaro SS i öppet utförande som visar ett uppgraderingspaket som kommer nästa år i begränsad upplaga.

Sist men inte minst har vi Jeff Gordon SS Performance Sedan Concept. Förändringarna som bilen visar upp är NASCAR-föraren Jeff Gordon – som tävlar i just en Chevrolet SS – skyldig till. Sänkt, ny grill och kolfibervinge, allt kryddat med originalmotorn som ger 421 hästkrafter och 563 newtonmeter.

Så vilken är din favorit i gänget?