Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro är nu 50 år!

Det är inte bara Volvo som får fira en modells födelsedag nu i dagarna. Även Chevrolet har anledning att fira. Ikoniska Camaro fyller nämligen 50 år!

Den 29 september 1966 presenterades Chevrolet Camaro i ett försök att sno åt sig några av de många kunder som var intresserade av en Ford Mustang. Båda bilarna byggdes med samma filosofi. De byggdes med en sportig coupékaross på en plattform med mycket utrymme för förändring. 

Bilen började säljas under modellår 1967, men sålde inte i närheten lika bra som Ford Mustang gjorde. Efter original-Camaron kom ytterligare tre generationer, men efter att försäljningen hade börjat avta så lades modellen ner år 2002.

En SS från 1969 vore inte fy skam att ha i garaget. Eller vad säger du?

2006 visade man dock åter upp ett koncept av en ny Camaro, som debuterade år 2009. Dagens generation presenterades 2015. För att fira har Chevrolet lanserat ett 50-årsjubileumspaket till Camaro som ger bilen en grå kaross med en svart och orange fartrand över bilen. Fälgarna och grillen är nya och helt unika för modellen, bromsklossarna är orangea och på insidan är det också svart och orange som dominerar. Hur mycket paketet kommer att kosta är inte klart. 

Över åren har Camaro kommit att bli en riktig ikon, och välförtjänt så. Grattis till 50 år, Camaro!

Fråga: Vilken generation/årsmodell är din favorit-Camaro?

Missa inte alla härliga bilder i galleriet nedan.