Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091013-camaro cabriolet
091013-camaro cabriolet
091013-camaro cabriolet
091013-camaro cabriolet

Chevrolet Camaro Cabriolet dröjer

För snart tre år sedan visades konceptet upp. För snart ett och ett halvt år sedan visades en förseriebil upp. Vi snackar alltså om Chevrolet Camaro Cabriolet. Men vänta dig inte att den kommer i morgon eller i övermorgon. Lansering blir det tidigast första kvartalet 2011.

Under en frågestund med GM-chefen Fritz Henderson på GM:s egen FastLane-blogg fick intresserade ställa frågor om framtiden under en timme.

En person som sitter och väntar på att nya Chevrolet Camaro ska komma utan tak fick svar på sin fråga om när den kommer. Fritz Henderson svarade att de bästa gissningarna är att Camaro Cabriolet kommer som årsmodell 2012 under första kvartalet 2011. Följdfrågan blev då att om intresset för bilen visar sig vara stort, finns det då möjlighet till att GM lanserar den tidigare? Svaret var kort och gott – nej! Alla ni som väntar på att det senaste jänkejärnet ska komma i taklöst utförande får alltså tyvärr vänta minst ett och ett halvt år ytterligare.

En annan fråga som dök upp under frågestunden var om man planerar en motsvarighet till BMW M3 Sedan i form av en fyrdörrars Chevrolet Camaro. Där blev svaret att någon sådan modellversion kan de inte se framtiden, men däremot att de ska se över befintligt modellprogram för att möjliggöra fler prestandaversioner, även sedanmodeller.

Till sist fick herr Henderson en lite mer närgången fråga. Vad står det för bilar i hans garage? Han svarade ”en Camaro, en Corvette av årsmodell 2005 och en Saab 9-3 Aero Cabriolet”.

Bilen på bilden är konceptbilen. Klicka på länkarna nedan för bilder av förseriebilen.

Läs mer

Provkörning på film