Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Fem snabba aktuella punkter från bilvärlden
2 AV 2
Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro tackar för sig

Ännu en klassiker kastar in handduken. Chevrolet Camaro går ur produktion nästa år men än är inte sagan slut.

Sjätte generationen Chevrolet Camaro ska läggas ned efter nio års produktion men någon efterföljare har inte presenterats. 2024 blir sista årsmodellen och rullande banden i Lansing, Michigan, stoppas helt i januari nästa år. Men namnet ska leva vidare.

– Även om vi inte presenterar någon direkt efterföljare i dag så är inte detta slutet för sagan Camaro, var så säker på det, säger märkets vice vd Scott Bell i ett pressmeddelande.

1967 års Camaro. Foto: Chevrolet

Naturligtvis kommer modellen i en sista specialupplaga – Collector’s Edition, som hyllar första generationen Camaro från 1960-talet, en bil som utvecklades under kodnamnet Panther. Mer information kommer om upplagan kommer senare och den ska vara möjlig att beställa när sommaren närmar sig – dock bara på den nordamerikanska marknaden.

Vad som händer mad namnet är ännu inte officiellt men en källa har tidigare hävdat att Camaro kommer att bli ett fristående märke med en eldriven coupé och cabriolet i planeringen liksom en sportig crossovermodell med två eller fyra dörrar samt en sportbil med kopplingar till modellen Corvette