Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100913-chevrolet captiva
100913-chevrolet captiva
100913-chevrolet captiva
100913-chevrolet captiva

Chevrolet Captiva får nytt nylle

Chevrolet Captiva för en ganska stillsam tillvaro på den svenska marknaden med endast 87 sålda bilar hittills i år. Men det kan det bli ändring på nu när modellen tuffar till sig med hjälp av facelift och förbättrade motorer.

På bilsalongen i Paris ställer Chevrolet upp med en rad nyheter, en av dem är ansiktslyfta Captiva som i nuvarande form kom för fyra år sedan.

Utvändigt handlar det om en front som bättre lirar ihop med övriga modellprogrammet från Chevrolet. Det betyder en uppkäftig grill med betydligt mer attityd. Baktill handlar det om bakljus med ny layout.

Interiört är förändringarna ännu större enligt Chevrolet, dock utan att visa upp några bilder på insidan. Främst handlar det om nya materialval som ska ge en mer lyxig kvalitetskänsla. Instrumentbrädan är ny och sveper numera ut i de främre dörrarna samt har berikats med isblå bakgrundsbelysning. Handbromsspaken är ett minne blott och ersatt med en elektrisk variant. Gott om förvaringsfack och möjlighet till sju sittplatser kvarstår. Kupéutrymmet är dessutom mer välisolerat än tidigare vilket ska hålla vindbrus borta.

Till Chevrolet Captiva av årsmodell 2011 finns det fyra olika motoralternativ, alla nya. På bensinsidan hittar vi en 2,4-liters radfyra på 171 hästkrafter och en direktinsprutad V6 på 3,0 liter med 258 hästkrafter. Dessa båda ersätter gamla 2,4-litersmaskinen på 136 hästkrafter respektive gamla 3,2-liters V6:an med 230 hästkrafter.

Dieselalternativen är båda på 2,2 liter och ger 163 respektive 184 hästkrafter. De är försedda med common rail-insprutning och turbo samt ersätter det tidigare dieselalternativet på 2,0 liter och 150 hästkrafter. Inga förbrukningsuppgifter om de nya motorerna är ännu officiella, men att de alla är snålare än föregångarna är ingen vild gissning.

Alla motorer är kopplade till nya transmissionsalternativ – antingen manuell eller automat – med sex växlar.

Fyrhjulsdrift är standard till stora bensinaren, övriga har det som tillval. Hill Start Assist, som motverkar bakåtrullning vid start i backe, är standard på alla modellalternativ.

Nya Chevrolet Captiva har premiär i bilhallarna under våren 2011.

Test och provkörningar