Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110228-chevrolet cruze110228-chevrolet cruze110228-chevrolet cruze
110228-chevrolet cruze

Chevrolet Cruze halvkombi startklar

Chevrolets världsbil Cruze kommer som halvkombi. Från och med i morgon finns Cruzes nya karossformat att beskåda på bilsalongen i Genève.

Vi har redan sett Chevrolet Cruze som femdörrars halvkombi, eller hatchback som Chevrolet själva benämner det. Det var på Parissalongen i höstas och trots att det då handlade om en konceptbil kunde vi då se att den till stora delar stämde överens med produktionsbilen.

Chevrolet Cruze lanserades som sedan för drygt ett år sedan. Teknikens Värld tog genast tillfället i akt och testade den mot nya Opel Astra och gamla Volkswagen Jetta. Cruze blev omtyckt av testlaget men kom ändå till korta jämfört med konkurrenterna när testgrenarna summerades. Någon dominant ställning på försäljningslistorna nådde inte Cruze upp till förra året. 402 stycken Cruze  sålde Chevrolet i Sverige. Som bekant är sedanmodeller i den här kompakta klassen inte speciellt lättsålda i kombilandet Sverige.

Chevrolet tänker råda bot på de uteblivna försäljningsframgångarna genom att mot sommaren 2011 påbörja försäljningen av femdörrars halvkombin – en karossform som lockar hela 65 procent att köparna i klassen (en klass som för övrigt står för 25 procent av Europas bilförsäljning). Utrymmesmässigt är halvkombin dock ett nedköp om man jämför med sedanmodellen. Halvkombin sägs rymma strax under 400 liter bagage, vilket är drygt 50 liter mindre än i sedanen. Baksätesryggen är fällbar 60/40.

I dag erbjuds Chevrolet Cruze med fyra olika motoralternativ. 1,6-liters bensinare på 113 hästkrafter, 1,8-liters bensinare på 141 hästkrafter, 2,0-liters diesel på 125 hästkrafter samt 2,0-litersdiesel på 150 hästkrafter. Den information vi fått ta del av i dag berättar att nya Euro 5-motorer ska lanseras i samband med halvkombin, bland annat 2,0-litersdieseln på 163 hästkrafter som redan introducerats i Orlando.

Läs mer