Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Chevrolet Cruze kombiChevrolet Cruze kombiChevrolet Cruze kombi
Chevrolet Cruze kombi Foto: (c) 2012 General Motors

Chevrolet Cruze kombi – ny... och ansiktslyft

Chevrolet Cruze kommer nu i en ny karossversion, kombi, och passar samtidigt på att få ett lyft i ansiktet som Cruze-bröderna sedan och halvkombi också får. Även under huven uppdateras det.

För en dryg månad sedan visade Chevrolet upp första bilden på Cruze kombi, eller Station Wagon som man säger i cowboylandet i väst. Men det är först nu på Genèvesalongen som märkets världsbil i riktigt familjeutförande visas upp i sin helhet.

 Cruze, som förra året var världens elfte bäst säljande bilmodell med 691000 exemplar, finns redan i sedan- och halvkombiutförande. Någon storsäljare i Sverige är den dock inte, inte än kanske vi ska tillägga med tanke på att vi bor i ett kombiälskande land.

 Med Chevrolet Cruze kombi får man lite extra bagageutrymme att leka med. Med baksätesryggen uppfälld ryms 500 liter och med nedfällt näst intill 1500 liter. Siffrorna är i stort sett desamma som för Volkswagen Golf Variant (505/1 495 liter). Det är dock mindre än i Sveriges mest sålda privatbil Kia Cee’d som i kombiutförande rymmer 534 respektive 1 664 liter beroende på baksätesryggens position.

 Under huven kommer Cruze kombi att erbjudas med fem olika motoralternativ. ”Fem?”, tänker du. ”Det finns ju bara fyra olika motorer till Cruze.” Men i samband med kombimodellen lanseras en för modellen ny 1,4-liters bensinmotor med turbo. Övriga motorer är precis som tidigare två bensinare på 1,6 respektive 1,8 liter samt två dieselmaskiner på 1,7 respektive 2,0 liter. Stora dieseln har dessutom förbättras. Alla motorer lyder under gällande Euro 5-avgasregler.

 I samband med kombiintroduktionen får Cruze även ta del av ett ansiktslyft. Fronten har gjorts om med bland annat nya strålkastarinsatser och nya dimljus. Fälgarna har också man också passat på att snygga till, så även mittkonsolen interiört och sätena som finns tillgängliga i fler material och utföranden än tidigare.

 Tekniska nyheter som föraren kan njuta av är nyckellöst tändningslås, backkamera och ett infotainmentsystem med sjutums färgskärm som jänkarna kallar för MyLink. Med detta kan man koppla in sin smartphone för att få tillgång till en rad olika funktioner, så som att lyssna på musik, titta på bilder och film. I bildgalleriet kan du se bilder på hur MyLink fungerar och ser ut.

https://youtu.be/zJNtT2eH24c?width=575&height=353