Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100903-chevrolet cruze hb
100903-chevrolet cruze hb
100903-chevrolet cruze hb
100903-chevrolet cruze hb

Chevrolet Cruze nu som halvkombi

För två år sedan på Parissalongen slog Chevrolet på stora trumman när de visade upp nya sedanmodellen Cruze. Nu slår de återigen på trumman när de nu ska presentera halvkombiversionen av Cruze. Även denna avtäckning sker i Paris.

Cruze, Chevrolets kompakta sedanmodell, har sålt bra sedan introduktionen i 70 länder runt om i världen. Den har till och med sålt så bra att den har passerat Aveo i försäljningsstatistiken och är därmed Chevrolets mest sålda personbil. Den toppar sitt segments försäljningslistor i ett flertal europeiska länder och i Kina har bilen enbart i år sålt i mer än 90 000 exemplar.

I Teknikens Världs test av Cruze i våras gillade vi bilen men den kom ändå till korta när den ställdes mot nya Opel Astra och Volkswagen Jetta. Det som främst drog ned betyget var den gammeldags känsla som både motor och växellåda (automat) förmedlade. Hela testet kan du läsa genom att klicka här.

För att spä på Cruzes försäljningsframgångar presenterar Chevrolet nu en femdörrars halvkombi av modellen. Publik premiär blir det på Parissalongen i början av nästa månad. Precis som med sedanmodellen är syftet att erbjuda en bil som ger mycket värde, utrymme, säkerhet (fem stjärnor i Euro NCAP) och attityd för pengarna.

Chevrolet Cruze är vad man kallad en kompakt bilmodell, ett segment som står för drygt en fjärdedel av bilförsäljningen i Europa, vilket motsvarar ungefär 4,8 miljoner bilar årligen. Av dessa är cirka 65 procent halvkombimodeller och det är där Chevrolets nya tillskott kommer in i bilden – Cruze Hatchback.

– Vi svenskar gillar halvkombin, var tionde bil som säljs i Sverige är en kompakt halvkombi. Med nya Cruze erbjuder vi ett alternativ som sticker ut i detta populära segment, säger Jonas Ahnve, vd för Chevrolet Sverige.

Cruze som halvkombi når de europeiska försäljningshallarna i mitten av 2011. Några priser är ännu inte satta.

Läs mer

Test