Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080821-chevrolet-cruze080821-chevrolet-cruze080821-chevrolet-cruze
080821-chevrolet-cruze

Chevrolet Cruze – ny kompakt jänkesedan

Chevrolet är det märke inom GM Europa som växer snabbast och logiskt nog satsas det därför en hel del på märket. En helt ny framtida designstrategi får vi nu ta del av när nya Chevrolet Cruze förhandsvisas. Stora premiären äger rum i Paris.

Chevrolet har arbetat fram ett helt nytt globalt formspråk som kommer att genomsyra märkets alla nya produkter de närmaste åren. Med nya Chrevrolet Cruze visar GM:s formgivare oss hur de tänkt sig att attrahera bilköparna. Strama men ändå böljande linjer mixas med ett yttre där avsaknaden av exteriöra dekordetaljer är stor.

Trots att nya Cruze är rätt och slätt en konventionell sedan, om än i litet format, så väljer GM att kalla sin nykomling för en fyrdörrars coupébil. Detta, som GM själva uttrycker det, tack vare den svepande taklinjen, den brant sluttande vindrutan samt de sluttande C-stolparna. Det borde finnas restriktioner för vad som får kallas fyrdörrarscoupé (även om uttrycket i sig egentligen är helt galet).

Bilen mäter 4,6 meter på längden och byggs på plattformen Delta 2 där just Cruze är först ut. Efterträdarna till nuvarande Chevrolet HHR, Cobalt och Opel Zafira kommer även att nyttja denna plattform.

Tyvärr saknas det interiörbilder, men GM lovar att deras nya designfilosofi genomsyrar insidan med strukturpressade ytor och material som känns mjuka och rena. Förhoppningsvis har de höjt kvalitetsnivån ett par snäpp också. GM berättar att Cruze är den första modellen i en ny produktfamilj i kompaktklassen som håller kvalitet i världsklass. Den förväntas också få högsta poäng i alla stora krocktester.

Vid lanseringen i Europa i mars nästa år kan spekulanterna köpa nya Chevrolet Cruze med antingen bensin- eller dieselmotorer under huven. Två bensinmotorer är aktuella, en på 1,6 liter med 112 hästkrafter och en 1,8-litersmaskin med 140 hästkrafter. Båda motorerna har fyra ventiler per cylinder och variabel ventilstyrning på både insug och utlopp. Låga utsläpp och god bränsleekonomi utlovas.

På dieselsidan handlar det om en turbodiesel på två liter och 150 hästkrafter samt 320 newtonmeter i vridmoment. Denna ska vara ännu mer sparsam samtidigt man får rejält med kraft.

Till motorerna kan man välja mellan manuellt femväxlade lådor och en nyutvecklad sexstegad automatlåda.

I Paris, närmare bestämt på  Paris Expo Porte de Versailles där bilsalongen håller hus i oktober, visas Chevrolet Cruze upp i sin helhet.

Läs mer