Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chevrolet ger Camaro RS från 1970 nya Z06-motorn

Inte bara nytt står utställt på SEMA i Las Vegas. Chevrolet har nämligen tagit med sig andra generationens Camaro i läckert blått med vita stripes. Det må se gammalt ut, men skenet bedrar.

Under den gamla karossen på Chevrolet Performance 1970 Camaro Concept är nämligen ingenting gammalt. Hjulupphängningen är av modernt snitt med coil-overs både fram och bak, bromsar plockade från senaste generationen Corvette Z06 samt uppgraderad styrning.

Även maskinen under huven är av modernare typ, och det är Corvette Z06 som har fungerat som donator. Det betyder 6,2 liter kompressormatad LT4-V8 på 659 hästkrafter och 881 newtonmeter som lär sätta betydligt mer fart på bakhjulen än vad originalmotorn lyckades med.

Motorn har sammankopplats med en sexväxlad T-56 Super Magnum manuell låda.

19-tumsfälgarna är även de en aning nyare än karossen, kanske för nya. Annat nytt som inte väcker lika mycket anstöt är strålkastarna och bakljusen som är av LED-typ.

Bilen som Chevrolet visar upp på SEMA är alltså en konceptbil och frågan är om den någonsin blir verklig och köpbar. Om inte så finns alltid den vackraste Mustangen av dem alla, med ny teknik under skalet.