Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080208-cheva-hhr-e85
080208-cheva-hhr-e85
080208-cheva-hhr-e85
080208-cheva-hhr-e85

Chevrolet HHR: Nu med etanoldrift

I Chevrolet HHR lanserar GM sin första fyrcylindriga motor som är konverterad till etanoldrift, och som endast är avsedd för nordamerikanska marknaden. Blandningen av bensin och etanol sänker HHR:s koldioxidutsläpp med 23 procent.

Chevrolet HHR Flexfuel är ett bevis på GM:s övertygelse över etanolens förträfflighet. På Chicagosalongens första dag berättade GM:s nordamerikanske chef Troy Clarke om företagets tro på etanol. GM kommer att fortsätta anpassa delar av modellflottan för E85, eftersom man är övertygade om att det är det bästa alternativet i dagsläget. För att minska USA:s oljeberoende tror GM att E85 kan vara en lösning. Troy Clarke sade att fokus måste ligga på att producera mer etanol och förbättra tillgängligheten för konsumenter.

Chevrolet HHR Flexfuel kommer att erbjudas med två olika Ecotec-motorer, en på 2,2 liter och en något större på 2,4 liter. För första gången är även 2,2 liters-motorn utrustad med variabel ventilstyrning (VVT). Därmed hoppas man kunna sänka förbrukningen och utsläppen ytterligare.

Det som gör Chevrolet HHR Flexfuel intressant i förhållande till alla andra etanolkonverterade bilar, är att den är avsedd för den amerikanska marknaden. E85 är fortfarande ett relativt nytt begrepp för de flesta amerikaner och HHR är en av de första bilarna i sin storleksklass att drivas av E85.