Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110404-chevrolet-mi-ray
110404-chevrolet-mi-ray
110404-chevrolet-mi-ray
110404-chevrolet-mi-ray

Chevrolet Mi-ray Roadster – hybridsport i Seoul

I den sydkoreanska huvudstaden Seoul är man mitt uppe i en stor bilsalong. Just för denna tilldragelse har Chevrolet tagit fram den lilla läckra sportroadstern Mi-ray som ska föra tankarna till 60-talets muskelroadsters.

     I den västerländska bilindustrin råder det fortfarande stiltje efter urladdningen i Genève förra månaden. Annat är det i Sydkorea där Seoul Motor Show pågår för fullt fram till och med den 10 april. Långt ifrån alla stora biltillverkare har något nytt att visa men Chevrolet har faktiskt tagit fram en helt ny konceptbil som ställs ut i Seoul. Som av en händelse sammanfaller detta med lanseringen av Chevrolet-märket i Sydkorea.

Konceptet heter Chevrolet Mi-ray Roadster och är en liten sportroadster som Chevrolet gärna vill mena följer i de fotspår som trampats upp av Monza SS från 1963 och Corvair Super Spyder från 1962. Den vasst formgivna kolfiberkarossen sägs bära drag av moderna stridsflygplan.

Mi-ray Roadster vore inte en konceptbil värd namnet om den inte hade en avancerad drivlina. I det här fallet har Chevrolet valt en uppställning med två elmotorer på 20 hästkrafter vardera som driver framhjulen. För att även bakhjulen ska skjuta på finns en bakmonterad 1,5-litersmotor som vi dessvärre inte får veta hur stark den är. Kraften till elmotorerna kommer från en uppsättning litiumjonbatterier som laddas en aning under färd genom bromskraftåtervinning. En dubbelkopplingslåda sitter kopplad till bensinmotorn och bilen kan drivas helt elektriskt, helt på bensin eller på en blandning. Chevrolet anger preliminära förbrukningssiffror som lyder 0,39 l/mil vid stadskörning och 0,37 l/mil på landsväg.

Läs mer