100805-chevrolet-spark

Chevrolet Spark i Woody-utförande

Tyvärr, det går inte att beställa Chevrolet Spark med träpanel på sidorna. Och tyvärr, träpanelerna på denna Spark är inte ens äkta men likväl blir det läckert när Chevrolet försöker återskapa surfmagin från 1950-talet.

 Nuförtiden är det ytterst sällsynt att biltillverkarna sätter träpaneler på utsidan av bilarna. Men i slutet av 1940-talet och början på 50-talet var det betydligt vanligare. De så kallade Woodie-bilarna stod högt i kurs bland den surfande ungdomen i Kalifornien en bra bit in på 60-talet eftersom de var billiga och stora nog att rymma brädor och utrustning. Chevrolet försöker återskapa lite av denna Beach Boys-magi när det nu är dags för den årliga Boardmasters surf, skate and music-festivalen i Cornwall i sydvästra England.

Chevrolet passar på att marknadsföra den nya småbilen Spark genom att klä den i klassisk surfskrud med äkta träimitation i plast på sidorna, vita däcksidor och surfingbräda på taket. Den som känner köpsuget komma krypande får stilla sig, Chevrolet kommer inte att sälja Spark i det här utförandet och det går inte ens att beställa ”träpanelen” eller de vita däcksidorna som tillval. Chevrolet Spark Woody finns bara i ett enda exemplar.

Läs mer

Test och provkörningar