Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chevrolet Trax – Opel Mokka på amerikanska

Med Chevrolet Trax hoppar Chevrolet rätt in i segmentet för b-suvar. Men grunden för bilen kommer från ett annat håll i GM-koncernen –Opel Mokka.

Lilla suven Trax kommer under våren 2013 kommer landa strax under den större suven Chevrolet Captiva i modellutbudet. Världspremiären är lagd till bilsalongen i Paris i september men vi kan redan nu visa den första bilden på bilen.

 Den lilla Chevan kommer efter premiären lanseras i 140 länder, med ett undantag –den amerikanska. Där bedömer Chevrolet nämligen att suven Equinox håller fortet så pass bra att den framöver kommer få fortsätta göra just det.

 – Trax ger Chevrolet en ingång i ett växande segment av små suvar och ger flexibilitet, bra bränsleekonomi och personbilsliknande köregenskaper som urbana utforskare världen runt behöver, säger GM:s chef för produktutveckling Mary Barra något kryptiskt i ett pressmeddelande.

 Bilen kommer bygga på Opel Mokka, som vi kunde skriva om tidigare i år. Chevrolet har än så länge inte gått ut med officiell information om vilka motorer deras tolkning av bilen kommer få, men om man lånar friskt innebär det att två bensinmotorer och en diesel kommer finnas till förfogande.

 Bensinmotorerna i Opel Mokka kommer finnas med eller utan turbomatning. Turbomotorn är på 1,4 liter och 140 hästkrafter, den lite klenare sugmotorn på 1,7 liter har 115 hästkrafter. Turbodieselmotorn, även den på 1,7 liter, har 130 hästkrafter och 300 newtonmeter.

 Designen mellan de två bilarna skiljer sig en del i fronten, där har Chevrolet begåvats med lite kraftigare penndrag. Sidifrån ser man dock större likheter, med karossveck, identiska backspeglar, dörrar, sidorutor, dörrar och taklinje.

 Förutsatt att inte alltför mycket ändrats, vilket den snarlika karossen talar för, innebär det ett lastutrymme på 1 372 liter enligt VDA-norm.