Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Chevrolet TraxChevrolet TraxChevrolet Trax
Chevrolet Trax

Chevrolet Trax – tre snabba från provkörningen

Chevrolet har ett syskon till Opel Mokka – Trax. Snart är det dags för lansering i Sverige och vi har därför skickat PeO Kjellström långt bort för att avgöra om den är lika trevlig som Opels.

Hallå där PeO Kjellström. Ute på vift i något exotiskt land igen. Var och vad?

– Vackra Kroatien även om inte vädergudarna är på bästa humör. Nya Chevrolet Trax handlar det om i alla fall, alltså den amerikanska motsvarigheten till Opel Mokka, även om båda byggs i Korea!

Och, det går bra?

– Faktiskt. En trevlig bil, kanske det bästa Chevrolet gjort på många år. Känns välbyggd och lilla 1,4-litersbensinmotorn med turbo är helt okej. Kan ge en välbehövlig skjuts på den svenska marknaden för Chevrolet. Det är den motorn man ska välja.

Och den kostar?

– Från 194 900 kronor, med fyrhjulsdrift. Lite billigare än Opel Mokka alltså. Säljs redan men inga leveranser förrän i juli. Mer i nästa nummer av Teknikens Värld. Bland annat att Chevrolet byggde sin första suv redan 1935, fast då visste ingen att det hette suv...

Hela provkörningen av Chevrolet Trax läser du i Teknikens Värld nummer 11/2013 som utkommer 9 maj. Är du prenumerant får du tidningen tidigare än så, är du inte redan prenumerant har du ett kanonerbjudande här.