Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081016-cheva-uplander-e85081016-cheva-uplander-e85081016-cheva-uplander-e85
081016-cheva-uplander-e85

Chevrolet Uplander dricker sprit – bara i Sverige

Uppföljaren till Chevrolet TransSport kommer nu till Sverige. För att smälta in i den svenska bilparken ska Chevrolet Uplander lära sig dricka sprit. Svenska kunder blir ensamma i Europa om att få bilen i E85-utförande.

För svensk del är Chevrolet Uplander en riktig doldis. Det ska det dock rådas bot på nu när Klintberg & Way Management AB börjar ta in bilen till Sverige. Och vi här i Sverige får tillfälle att känna oss lite extra utvalda. Sverige blir nämligen enda landet i Europa där Uplander ska säljas i FlexFuel-utförande.

Uplander är något av en fusk-crossover. Allt tyder på att det rör sig om en klassisk minivan med plats för sju, utom utseendet. Med kraftiga stötfångare och ett allmänt ”jeep-stuk” vill Chevrolet få oss att tro att Uplander är en suv. Bilen finns i tre utföranden; LS, LT och LT Premium. I LT-utförandet ingår bland annat 17-tumsfälgar, elstyrd förarstol och parkeringssensor bak. I det lite finare LT Premium-utförandet fås dessutom läderklädsel, fjärrstart och DVD-skärmar bak.

FlexFuel-motorn är en 3,9-liters V6 som ger 240 hästkrafter. Vid blandad körning drar den 1,2 liter per mil och släpper ut 286 gram koldioxid per kilometer. Uplander fås i utbyte mot 299 000 kronor.