Foto: License Agreement - Please read the following impo

Chevrolet utmanar Toyota GT 86

Chevrolet tar upp handsken som rivalen Toyota kastade när man släppte den lilla sportmodellen GT 86. De nya Chevorna Code 130R och Tru 140S är små, lätta och bakhjulsdrivna.

Bilsalongen i Detroit har hittills bjudit på en del världspremiärer redan, och fler lär det bli. Chevrolet vill föryngra kundkretsen och har för ändamålet tagit fram två mindre sportcoupéer med namnen Code 130R och Tru 140S som går i samma anda som Toyota GT 86. 

 För ändamålet har man tagit fram den bakhjulsdrivna hybriden Code 130R Concept. Kopplad till elmotorn sitter en 1,4 liter stor fyra på 150 hästkrafter. Förutom att samla upp bromsenergi till ett KERS-liknande system har Chevrolet stoppat ner start/stopp-teknik i bilen. Notan för blandad körning ska enligt Chevrolet uppgå till 40 miles per gallon, motsvarande 0,59 liter per mil. 

 I samma veva och monter på Detroitsalongen passar Chevrolet på att visa upp framhjulsdrivna Tru 140S. Utöver tekniken från Code 130R får Tru 140S direktinsprutning. Designen är riktad mot yngre förare. 

 – Unga förare efterfrågar funktionalitet med coupéliknande former, säger GM:s designchef Frank Saucedo vid GM North America Advanced Design studio i Los Angeles i ett pressmeddelande.

 Målet är att undersöka hur väl konceptbilarna tas emot för att i samarbete med unga förare ta fram bilar som tilltalar den yngre publik som Chevrolet eftersträvar.