Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chevrolet visar nya Corvette Cabriolet

I samband med världspremiären av nya Corvette Stingray passade Chevrolet på att även hastigt visa upp nya Corvette Stingray Cabriolet.

Normalt är det coupéversionen som visas upp först. Så var det till exempel när generation C7 av Corvette presenterades 2013. I början av året var det världspremiär för coupén, som förvisso har avtagbart tak, och två månader senare var det stor premiär för cabrioleten.

Något i den stilen blir det även nu när generation C8 tar vid. I natt presenterades nya Corvette Stingray i coupéutförande och cabrioleten får sin egen stund i rampljuset vid ett senare tillfälle. Men Chevrolet kunde ändå inte riktigt hålla sig. I slutet av den långa presentationen tog den amerikanska biltillverkaren tillfället i akt att visa några bilder på nya Corvette Stingray Cabriolet (och banbilen C8.R). Det är dessa bilder du ser här.

Medan coupén har manuellt avtagbart tag likt en gammal targamodell har cabrioleten en elektriskt fällbar tygsufflett som öppnar upp betydligt mer över kupéutrymmet. På bilderna ser vi också en helt annan formgivning än vad vi är van vid från tidigare Corvette Cabriolet-generationer. Det är inte lika platt bakom förare och passagerare. Två stora pucklar med en låg vindskiva mellan. Anledningen till denna förändring är så klart motorn placering som från och med nya generationen är bakom sittbrunnen.

Maskinen i cabrioleten är densamma som i coupén, det vill säga den nya V8:an på 6,2 liter som i grundutförande ger 497 hästkrafter och 502 hästkrafter med Z51-prestandapaketet. Något sämre, dock inte med mycket, prestandasiffror kan vi räkna med jämfört med coupén, så även en högre prislapp, sannolikt närmare 70 000 dollar än de ”under 60 000 dollar” som Chevrolet beskrev coupéns prisbild som.