100419-chevrolet-volt-mpv

Chevrolet Volt blir MPV

General Motors har ännu inte fått ut plug in-hybriden Chevrolet Volt på marknaden men de har redan börjat blicka framåt. På bilsalongen i Peking ska Volt visas i familjevänligt MPV-format.

 Som så många gånger tidigare har ett antal patentskisser läckt ut och den här gången visar de en hittills helt okänd bil. Fronten känns genast igen som en Chevrolet Volt – GM:s extremt omtalade och försenade plug in-hybrid. GM har ännu inte lyckats få ut Volt på marknaden men patentskisserna visar att det redan tänks framåt inom GM-organisationen. Brittiska Autocar uppger att de har talat med källor inom GM som bekräftar att bilderna visar en Chevrolet Volt i MPV-form och att bilen ska premiärvisas i Peking i slutet av veckan.

Drivlinan uppges vara helt och hållet samma system som sitter i Volt. GM kallar systemet Voltec och det utgörs av en förbränningsmotor på 1,4 liter som arbetar som räckviddsförlängare åt elmotorn som driver hjulen. GM har hela tiden varit öppna med att Voltec-systemet är designat för att enkelt kunna flyttas över till flera olika biltyper. Med tiden får vi troligtvis se ett antal olika bilmodeller med Voltec-systemet.

Bilsalongen i Peking öppnas för journalister 23 april och den 27 får allmänheten också komma in.

Läs mer