Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080830-chevrolet-volt080830-chevrolet-volt080830-chevrolet-volt
080830-chevrolet-volt

Chevrolet Volt in action – så här ser den ut!

Det är mycket hemlighetsmakeri runt Chevrolets elhybrid Volt. GM släpper då och då knapphändig information om bilen, men ingen av oss har vetat hur den egentligen ut. Ser den ut som konceptet som visades för ett par år sedan? Nu äntligen har vi svaret på frågan sedan bilen avslöjats under inspelningarna av filmen Transformers 2.

Tidigare har vi visat dåliga bilder på något som kan vara nästa generation Corvette i konceptform – fotade under inspelningarna av Transformers 2: Revenge of the Fallen.

Nu har vi något ännu bättre att visa upp, en film tagen i smyg under inspelningarna. Och det är inte Corvette denna gång (även om den också syns i filmen) utan bilen hela världen snackar om – Chevrolet Volt.

Fast handlar det här verkligen om en film tagen i smyg? GM är medvetna om att det står filmfanatiker med kameror i högsta hugg runt om inspelningsplatserna. Då vågar man väl inte köra omkring med Volt som på filmen? Antagligen är detta ett medvetet drag av GM som ett led i marknadsföringen.

Vad är det då vi ser på bilderna? För första gången får vi se Chevrolet Volt i sin helhet, bortsett från konceptmodellen som visades på NAIAS 2007. Bilen ser ut att ha fyra dörrar precis som konceptet. Taklinjen sluttar likt på en coupémodell, allt för ett sportigt uttryck, men är antagligen en aning opraktiskt. Taket ser ur att bestå av en stor glasyta, alltså ett så kallat panoramaglastak. Nosen känns klart mer produktionsmässig än den aningen futuristiska uppsyn konceptbilen bar. Sidobackspeglarna har bytts ut från konceptet, nu sitter det en aning större doningar i vad som ser ut att vara matt krom.

Hur mycket bilen på bilderna och filmen har med verkligheten att göra vet inte många fler än höjdarna på GM. Det ryktas om att GM ska ställa ut en förseriebil av Volt på Parissalongen i oktober, först då vet vi i så fall.

Chevrolet Volt är en plug in-hybridbil utrustad med GM:s nyutvecklade drivkälla kallad E-Flex. Bilen är alltså en bensin/elhybrid, men det här även talats om andra lösningar där bensindelen ersätts med etanolmotor (E100) eller en dieselmotor som kan köras på biodiesel.

Lansering är tänkt att ske ut USA 2010, året efter dyker den antagligen upp med Opel-emblem i fronten.

 

Chevrolet Volt på film

 

Läs mer