Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110310-chevrolet-volt-eu110310-chevrolet-volt-eu110310-chevrolet-volt-eu
110310-chevrolet-volt-eu

Chevrolet Volt ska utmana Opel Ampera i Europa

Nu står det klart att Opel Ampera kommer att få hård konkurrens från en annan plug in-hybrid. Märkligt nog kommer konkurrensen från tvillingsyskonet Chevrolet Volt som kommer till Europa i november. Vilken väljer du?

GM-koncernen har då och då fattat en del mindre lyckade beslut, oftast har det handlat om så kallad badge engineering. När det nya General Motors reste sig ur askan utlovades ett nytt tänkande och mindre klipp-och-klistra mellan märkena. Trots det visar GM på nytt prov på gamla takter när de nu meddelar att Chevrolet Volt ska lanseras i Europa.

GM har sedan länge fått oss att tro att deras avancerade plug in-hybridteknik ska komma till Europa endast under Opel-flagg och när det europeiska riktpriset för Opel Ampera presenterades i slutet av förra året verkade det klart att Ampera ensam skulle försvara GM:s miljöheder i Europa. Men så blir det inte. Nu har Chevrolet meddelat att Volt, tidigare endast presenterad som en USA-modell, ska lanseras i Europa med start i november i år. Chevrolet Volt kommer först till Tyskland där den ska kosta från 41 950 euro. Det innebär att Volt hamnar mycket nära tvillingen och värsta konkurrenten Ampera prismässigt.

Chevrolet Volt har funnits till försäljning i sju amerikanska delstater sedan slutet av 2010 och har väckt stor efterfrågan. Mot slutet av det här året planerar Chevrolet att ha Volt-försäljning igång i hela USA. Men det räcker alltså inte, i november kommer Volt till Europa, lagom till firandet av Chevrolets 100-årsjubileum. Det ska bli intressant att se hur europeiska kunder kommer att välja mellan de två hybridtvillingarna, inte minst eftersom Ampera ska kosta cirka 1 000 euro mer. Vilken väljer du?

Provkörning

Läs mer