Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chrysler 300 facelift officiell

Chrysler 300 uppdateras till 2015 och får bland annat större grill och lyxigare interiör.

Långköraren Chrysler 300 har nu tio år på nacken. Visserligen kom ett generationsskifte 2011 då kombimodellen slopades, men i grund och botten är det fortfarande samma bil som när den presenterades 2004.

Nu är det alltså dags för ännu ett ansiktslyft, och ett försiktigt sådant. Mest iögonfallande är grillen som vuxit till sig cirka 30 procent som ger ett mer argsint uttryck samt bakljusen som fått sig en uppfräschning, i övrigt är det mesta oförändrat.

I kupén har Chrysler använt sig av, enligt egen uppgift, exklusivare material, ratten har fått en ny design och den tidigare konventionella växelväljaren har bytts ut mot ett växelväljarvred från lillebror 200. Inte helt olikt det vi känner igen från Jaguar/Land Rover.

Standard är en sjutumsskärm i instrumentklustret och 8,4-tums pekskärm som hör till infotainmentsystemet. Under huven sitter en 3,6-liters V6:a på 296 hästkrafter som skickar kraften till bakhjulen om du inte väljer fyrhjulsdrift som erbjuds.

Väljer du 300S levererar samma motor 304 hästkrafter och du får en del andra exteriöra detaljer så som svärtade strålkastare och en stor spoiler på bakluckan. Värstingen har en Hemi-V8 på 5,7-liter som levererar 368 hästkrafter och 533 newtonmeter. Samtliga motorer kopplas till en åttaväxlad automatlåda.

Övriga uppdateringar är bland annat axlar i gjutna i aluminium, förbättrad elektronisk styrservo och filbytesvarnare.

I hemlandet USA kommer Chrysler 300 kosta från 32 390 dollar, cirka 240 000 kronor.