100406-citroen-aircross

Citroën Aircross tuffar till sig med plast

Citroëns formpigga lilla familjebuss gör sig redo för terrängen. Citroëns brasilianska avdelning har råkat visa de första bilderna på C3 Picasso i trendriktig galonklädsel och höjd markfrigång.

De riktigt stora suvarna är lika ute som slalompjäxor på midsommarafton men i de mindre storleksklasserna är suvtrenden mer levande än någonsin. Självklart vill även den färgstarka familje-MPV:n Citroën C3 Picasso vara med. Citroëns brasilianska avdelning har nu visat bilder på en bil de ska börja sälja senare i år och det är inget mindre än Citroën Aircross.

Aircross följer det sedan tidigare kända receptet som utgår från en vanlig bil och kryddas med tuffa plastdetaljer och högre markfrigång. På den ena av bilderna ser vi en ny front med större luftintag, stora aluminiumringar runt dimljusen samt nya sidokjolar och kraftiga takrails. På den andra ser vi en ny bak med ett påhängt reservhjul. Kort sagt en C3 Picasso med terrängutstyrsel. Det finns ännu inga uppgifter om det mekaniska men det talas om höjd markfrigång och samma motoralternativ som till vanliga C3 Picasso. Dessvärre verkar det inte vara tal om någon fyrhjulsdrift. Terrängimagen är alltså bara yta.

Citroën Aircross börjar säljas i Brasilien under årets andra halva. Det finns ännu inget sagt om en eventuell Europalansering men en premiär på salongen i Paris i september skulle väl inte sitta fel.

Provkörning