Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Citroën C-XR Concept
Citroën C-XR Concept
Citroën C-XR Concept
Citroën C-XR Concept

Citroën C-XR – en ny fransk minisuv

Konceptbilen C-XR är Citroëns version av koncernkollegan Peugeots försäljningssuccé 2008.

För några veckor sedan dök det upp skisser på en ny suv från Citroën, då var det oklart exakt vad det rörde sig om men nu är det klart att det, som vi spekulerade, är Citroëns svar på koncernsyskonet Peugeot 2008. Konceptbilen är framtagen av Citroën i samarbete med den kinesiska partnern Dongfeng och kommer, likt nyligen presenterade DS 6WR, till en början att säljas i Kina.

Produktionsbilen som kommer att introduceras i slutet av året blir troligtvis inte helt olik den konceptbil vi ser i dag. Fronten på C-XR domineras av de kromade ribborna i grillen och de stående LED-ljusen, bakljusen har likt de på DS3 en 3D-effekt och kompletteras av två avlånga kromade avgasutblås. Axelavståndet uppges vara 265 centimeter vilket är 11 centimeter längre än Peugeot 2008 och är enligt Citroën det längsta i klassen.

Drivning levereras av bensinmotorn THP 160 som ger 163 hästkrafter och är kopplad till en automatisk växellåda som skickar kraften till framhjulen. För att kompensera bristen av fyrhjulsdrift använder Citroën sig av systemet ”Grip Control” som är detsamma som används i Peugeot 2008 och Citroën DS 6WR.