Citroën C3 facelift

Citroën C3 ansiktslyfts och får ny motor

Efter tre år har det blivit ansiktslyftningsdags för Citroën C3. En piggare front och ny, trecylindrig motor hör till nyheterna.

För drygt tre år sedan kom Citroën C3 med nya bulliga och gulliga former och en gigantisk vindruta som gjorde C3 unik i klassen. Med drygt tre miljoner sålda exemplar sedan 2002 är C3 Citroëns främsta kassako och för att den nuvarande modellen inte ska tappa mark till konkurrenterna får den en mild uppdatering.

 De största nyheterna finns i fronten där C3 har fått ett mer storbilsmässigt utseende. Det stora luftintaget som liknande en stor öppen mun har delats upp i två delar och ovanför den övre delen har Citroëns två vinklar dragits ut över hela bredden mellan strålkastarna. Även strålkastarna har fått några nya detaljer men behåller samma grundform som tidigare. Baktill är det mesta sig likt bortsett från försiktigt uppdaterade lamparrangemang.

 Den kanske mest välkomna nyheten är införandet av den trecylindriga bensinmotor som debuterade i Peugeot 208. Även i C3 ska motorn erbjudas i 1,0-litersutförande med 68 hästkrafter och 1,2 liter med 82 hästar.