Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citroën C3-XR – första bilderna på lilla suven

I våras fick vi se den som konceptbil, nu har de första bilderna på produktionsversionen dykt upp. Vi talar naturligtvis om Citroën C3-XR, syskonbilen till Peugeot 2008.

Det var på Pekings bilsalong i april som konceptbilen C-XR visades upp inför publik. En lite mindre suv/crossover i samma stil som Peugeot 2008.

Nu har de första bilderna på den produktionsklara versionen offentliggjorts. Vi noterar genast att fransmännen passat på att byta modellbeteckning. De har lagt till en trea för att få det mer ”citroënigt”, det vill säga C3-X3.

I dagsläget är lite känt om bilen men den sägs tekniskt sett vara syskonbil till Peugeot 2008, vilket inte låter allt för osannolikt. Trots att Citroën-varianten sannolikt har länge axelavstånd med elva centimeter. 265 centimeter mätte avståndet mellan hjulaxlarna på konceptbilen.

Under huven säger obekräftade förhandsuppgifter att en 1,8-liters bensinmotor tar plats samt en 1,6-liters med turbo. Sistnämnda sägs ligga på 166 hästkrafter.

Till skillnad från Peugeot 2008 ska Citroën C3-XR inte säljas i Sverige. C3-XR ska byggas och säljas enbart i Kina. Bilen är ett resultat av samarbetet mellan Citroën och kinesiska Dongfeng. Ja, samma företag som Nevs diskuterar partnerskap med för att få framtiden med Saab att fungera.

Citroën C3-XR visar på bilsalong i Kina i november. Kort därefter är det säljpremiär.