Citroën C4 Cactus

Citroën C4 Cactus avslöjad

Produktionsversionen av Cactus Concept ska visas upp av Citroën under dagen, men redan nu kan vi granska bilen via de läckta bilder som avslöjar detaljerna.

Det var på Frankfurtsalongen i höstas som Citroën visade upp konceptbilen Cactus, en ”stötvänlig” bil med så kallade Airbumps (luftkuddar) runt om, hel soffa i stället för två stolar på främre raden och lufthybriddrivlinan Hybrid Air.

Under dagen, är det sagt, att produktionsversionen Citroën C4 Cactus ska presenteras, men tack vare läckta bilder kan vi se hur den färdiga bilen ser ut. Till synes handlar det inte om några jättestora skillnader jämfört med konceptbilen – glädjande nog. Det mer vågade Grand C4 Picasso-utseendet finns kvar och endast detaljer som ytterbackspeglar, strålkastare och takkonstruktionen har anpassats för produktion. Dessutom har B-stolpar tillkommit.

Interiört ser det mer eller mindre identiskt med konceptbilens insida, så när som på sofflösningen som har gjorts om till två stolar där någon form av ”armstöd” placerats mellan, åtminstone ser det ut så. Handbromsen gör det vanskligt att sitta i mitten fram.

Allt om Citroën C4 Cactus senare i dag, förhoppningsvis.