Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100903-citroen-c4-picasso
100903-citroen-c4-picasso
100903-citroen-c4-picasso
100903-citroen-c4-picasso

Citroën C4 Picasso bättras på

Ansiktslyften kommer att hagla när Parissalongen slår upp sina portar. Ännu en i raden av alla bilar som bättrar på sitt yttre är Citroën C4 Picasso som också får ny snålteknik.

 När det är hemmaplan gäller det att visa sig från sin bästa sida. Lita på att de franska biltillverkarna kommer att visa ett antal fräcka konceptbilar när det är dags för bilshow i Paris. Men det finns även plats för alla mindre upphetsande nyheter. En av dem är Citroën C4 Picasso och Grand C4 Picasso som kommer att visas upp i ansiktslyft form.

Citroën går varsamt fram med sina familjelastare. Fronten fräschas upp med Citroën lätt uppdaterade logga och moderna LED-ljus som ger bilar lite extra karaktär. I bakänden får bilarna nya bakljus med svarta konturer. Invändigt kläs bilarna upp med nya materialval som ska känna lite mer premium än tidigare.

De största förändringarna hittas (som vanligt) under motorhuven. C4 Picasso och Grand C4 Picasso får nu tillgång till Citroën nya snålteknik e-HDi som är en mikrohybridlösning för att sänka förbrukningen och utsläppen utan att göra för stora ingrepp i drivlinan. Systemet består i stort av start/stopp-system och teknik för bromskraftåtervinning. e-HDi kan kryssas för som extrautrustning till 110-hästarsdieseln HDi 110 som tillsammans med Citroëns robotiserade manuella låda EGS ska nöja sig med imponerande 0,48 l/mil och inte släppa ut mer än 125 g/km. Sjusitsiga Grand C4 Picasso vill ha lite mer – 0,5 l/mil, och släppa ut lite mer – 130 g/km.

Test och provkörningar