Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citroën C4 Picasso facelift officiell

Citroën uppdaterar familjebilarna C4 Picasso och Grand C4 Picasso med bland annat fräschare utseende och ny motor.

Andra generationen C4 Picasso har redan hunnit bli tre år gammal och nu uppdaterar Citroën sin familje-MPV duo. Utseendemässigt innebär uppdateringen ytterst små förändringar, så som något annan utformning av nedre stötfångaren fram och att bakljus med 3D-effekt nu är standard i alla utrustningsnivåer.

Det tillkommer även tre nya färgalternativ och till C4 Picasso erbjuds tvåtonslack, medan Grand C4 Picasso har fått silverfärgade takbågar.

I kupén sitter den senaste generationen infotainmentsystem med sjutums pekskärm som även fungerar med Apple CarPlay. Bagageluckan har utrustats med teknik som känns igen från andra familjebilar som tillåter dig att öppna med en fotrörelse under stötfångaren, något som underlättar vid lastning.

Citroën har även satsat på säkerhetsteknik så som adaptiv farthållare, vägskyltsigenkänning och filbytesvarnare som standard. Som tillval erbjuds bland annat döda-vinkeln-varnare och autobroms.

Under huven tillkommer ytterligare ett alternativ, en 1,2-liters Puretech bensinmotor som levererar 130 hästkrafter och kopplas till till Citroëns sexväxlade automatlåda EAT6. Snittförbrukning uppger Citroën dock inte i nuläget.De uppdaterade versionerna kommer att börja säljas under hösten.

https://youtu.be/-ZZBbHRfLAY

Gilla på Facebook för fler videoklipp!