Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100927-citroen c5 2011100927-citroen c5 2011100927-citroen c5 2011
100927-citroen c5 2011

Citroën C5 facelift 2011 avslöjad

Det vankas bilsalong i Frankrikes huvudstad vilket självklart betyder att crêpelandets tre stora biltillverkare slår på stort. Citroën ska visa upp ansiktslyfta C5 och här är de första bilderna – läckta givetvis.

De tre i särklass största montrarna på stundande Parissalongen står Citroën, Peugeot och Renault för. Något annat vore en sensation.

I Citroëns monter vet vi sedan tidigare att nya C4 och DS4 ska stå tillsammans med ansiktslyfta C4 Picasso, konceptbilen Lacoste och rallybilen DS3 R3. Men när Peugeot tänker visa upp sin nya 508 och Renault sin ansiktslyfta Laguna vill Citroën inte vara sämre. Därför ska de tillgodose hungern hos alla besökare på jakt efter mellanklassare med en motsvarighet, nämligen ansiktslyfta C5 som vi nu kan visa upp i form av två läckta bilder.

I en hast ser man inte några skillnader mot den C5 som står i bilhallarna i dag. Men tittar man noggrant och trotsar att bilarna ses strikt från sidan ser man att Citroën C5 av årsmodell 2011 kommer att få lysdioder i strålkastarna som så många andra bilmodeller har numera. Även bakljusen uppdateras vilket syns på klarglaset som upptar ungefär en tredjedel av totala ytan. Förmodligen är det lysdioder som ger karaktäristiskt utseende i mörker som gäller även här. I fronten kan man eventuellt skönja en uppdatering i form av nya dimljus och omritat luftintag under grillen.

Inom några dagar bör vi ha ett officiellt pressmeddelande med tillhörande bilder från Citroën.

Läs mer

Test och provkörningar