Citroën Cactus – konceptbil som sticker ut?

Citroën ska visa sin nya konceptbil Cactus på bilsalongen i Frankfurt. Nu har man släppt första bilden. Vad tror ni, är ökenvandringen slut för det franska märket nu?

Nog är det ett namn som inbjuder till ordvitsar – Citroën Cactus. Det är faktiskt inte första gången Citroën anspelar på den stickiga växten, konceptbilen C-Cactus visades redan 2007. Nu heter dock bilen endast Cactus och Citroën vill att vi taggar till inför Frankfurtsalongen genom att släppa en teaserbild som visar en del av fronten.

Det är ingen hemlighet att franska Peugeot-Citroën-koncernen har haft det tufft ekonomiskt det senaste året. Men på bilsalongen i Frankfurt låter man inte det synas, Peugeot visar en hel uppsjö nya eller uppdaterade modeller, och Citroën bland annat DS3 Racing Cabrio och alltså konceptbilen Citroën Cactus. Ska vi hoppas på att ökenvandringen nu är över för Citroën?

Nytt i Citroën Cactus är något som fransoserna kallar för Air Bump – något som verkar anspela på en ny stötfångardesign som ska göra att bilen klarar mindre iskrapningar och kollisioner utan att skadas. (Vi som nästan trodde det var idén med stötfångare från första början?) I en video, som du kan se nedan, visar man Air Bump, och uppmanar att man ska röra vid bilen. Förhoppnignsvis får man då inte några stickor i fingrarna i alla fall.

Nåväl, även om vi inte vet något om vad som finns under skalet på bilen så lär namnet Cactus anspela på en låg bränsleförbrukning. Den exotiska plantan är ju, som bekant, känd för att klara sig på liten mängd vatten – därav liknelsen.

https://youtu.be/Wsf0UodcW3c?width=575&height=353